El baríton Bryn Terfel i les estrelles del ballet de l’òpera de París encapçalen la 25a temporada de música i dansa

La Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella MoraBanc ha presentat aquest dijous el cartell de la 25ena edició amb quatre espectacles de música i dansa de primer nivell internacional, que tindran lloc entre els febrer i abril al Centre de Congressos.

L’estrena del cicle serà el 24 de gener (20 h) de la mà del selecte conjunt de músics de la Royal Concertgebouw Orchestra d’Amsterdam, un grup que des de la seva creació actua per tot el món oferint un repertori personal i íntim que es decideix de manera individualitzada per a cada públic. En l’actuació d’Andorra presentaran un deliciós programa amb obres de Mozart i Mahler. El conjunt ha gravat diversos senzills (Corelli, Mozart, Mendelssohn i Ravel) amb el segell Gutman Records.

Un dels caps de cartell d’aquesta Temporada arribarà el 26 de febrer (20 h) amb el carismàtic Bryn Tefel, considerat un dels millors barítons del món i que actualment és un dels cantants més sol·licitats pels escenaris internacionals d’òpera pel color, l’empenta i la precisió de la seva veu. Al gal·lès se’l va associar inicialment amb els rols de Mozart (Fígaro i Leporello) però al llarg de la seva carrera ha anat expandint el repertori a caràcters més potents, especialment els de Wagner.

L’espectacle de dansa de la Temporada d’enguany serà amb les estrelles del Ballet de l’Òpera Nacional de París (24 de març a les 18 h), que oferiran a Andorra la Vella un espectacular programa que viatja musicalment a través del temps i de la geografia i proposa un ampli ventall emocional, que comprèn des de l’univers més introvertit fins a l’expressió més vitalista. Més de tres segles d’història avalen una de les grans companyies de ballet de repertori que manté intacta la seva doble vocació de transmissió i d’obertura a la nova creació. En l’actuació de dansa, l’espectacle s’ha programat a les 18 hores perquè es vol facilitar que els més joves aficionats hi puguin assistir. A més, aquesta actuació serà especial ja que es farà una estrena mundial. Quan el ballet es va assabentar que la temporada celebra 25 anys van pensar en oferir una peça especial i hi estan treballant.

El cicle el tancarà el 4 d’abril Stacey Kent, una de les veus més destacades del jazz actual, originària de Nova Jersey i que suma fans incondicionals a cada concert per la seva versatilitat i capacitat de connectar amb el públic. Ha publicat més de dues dotzenes de discos, entre els quals destaquen I know I dream (2017) i Breakfast on the morning tram, nominat als premis Grammy l’any 2007.

Enguany, a més, es repeteix el format que tan bé va funcionar la temporada passada d’avançar a les 8 del vespre les representacions (totes excepte la del ballet de l’Òpera de París, que serà a les 18 hores), en un horari més europeu que afavoreix plegar a una hora que encara es permet anar a sopar.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha destacat el gran nivell que ofereix any rere any la temporada i ha recordat que ara se celebra el 25è aniversari però que “l’idil·li” d’Andorra la Vella amb la música i la dansa ja va arrencar el 1989, quan es va fer un concert amb Alfredo Kraus.

De la mateixa manera, la directora general adjunta de Negoci Andorra de MoraBanc, Gisela Villagordo, ha insistit amb el compromís de l’entitat amb la cultura.

Feu un comentari